De koninklijke verhuizing van Villa Eikenhorst naar Paleis Huis ten Bosch is in volle gang en daarom hoop ik stiekem dat we dit jaar heel veel oude kleding en accessoires terug gaan zien. In Máxima's garderobe zijn bijvoorbeeld enkele iconische hoeden te vinden die slechts eenmaal zijn gedragen. Wat mij betreft veel te weinig, dus daarom zet ik ze in deze blog gewoon nog een keer in de spotlights. We weten immers maar nooit of Máxima deze website vandaag nog even komt bezoeken ;) 

Optie 1: De zonnestraalhoed van Fabienne Delvigne 
In de zomer van 2004 opende Máxima het ministerie van OCW, en bij een opening hoort natuurlijk een feestelijke hoed. Máxima besefte dat gelukkig maar al te goed en verscheen met een grote zonnestraalhoed van stro op de rode loper. Helaas is het hoofddeksel na een geslaagde première niet meer in beeld gekomen, terwijl de hoed met een mooie chignon best nog een keer gedragen kan worden anno 2019. Kom maar op met die zonnestralen! 


Foto: Albert Nieboer 

Optie 2: Vederlichte en breedgerande hoed van Delvigne 
Voor het huwelijk van prins Felipe en Letizia Ortiz bestelde Máxima bij haar vaste modiste Fabienne Delvigne een vederlichte en gerafelde hoed met een brede rand. Het ontwerp viel erg in de smaak bij de Spaanse media en won zelfs een prijs als de 'mooiste hoed van het huwelijk'. Helaas bleef ook dit hoofddeksel na een fantastische première buiten beeld. Zonde! Hopelijk haalt Máxima de hoed, vermaakt of niet, snel weer eens tevoorschijn. 


Foto: Albert Nieboer 

Optie 3: Gekreukelde hoed met fuchsia rand van Delvigne
We blijven nog even in de bruiloftssferen, want tijdens het kerkelijk huwelijk van prins Pieter Christiaan en prinses Anita wist Máxima ook alle ogen naar zich toe te trekken dankzij haar hoed. Ditmaal een gekreukeld XXL-exemplaar van felrode en fuchsia stro. Voor het moment wellicht niet de meest geschikte keuze, maar een opening of scheepsdoop kan natuurlijk prima opgeleukt worden met deze showstopper. 


Foto: PPE/Buys 

In de post die morgen online komt, bespreek ik nog twee 'gouwe ouwe' die ik graag nog eens terug zou willen zien. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar jouw favoriet. Is er dus een oude of minder oude hoed die wat jou betreft absoluut nog een kans verdient? Laat het me dan weten in een reactie of via het mailformulier. Als de fotorechten het toelaten, neem ik hem morgen mee in de blog! Wat mij betreft mag de hoed wel vaker gedragen zijn, want ik kan me voorstellen dat niet iedereen precies weet welke hoed slechts één keer is gedragen.  

Liefs, 
Josine 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 13 jan 2019 - 19:30

Wat leuk en wat zou ik graag hoed 1 en 2 terugzien. Ik hoop dat Máxima dit blog leest en geïnspireerd wordt.De roze hoed lijkt wel erg op het groenblauwe ontwerp dat ze vorige zomer droeg. Prachtig!
Ook deze roze rode hoed is super daar mag ze me nog wel een keer mee verrasssen.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

zaterdag 12 jan 2019 - 15:19

De roze hoed wil ik heel graag nog eens terugzien, de kleur staat Máxima ook mooi.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 11 jan 2019 - 17:57

De roze hoed is echt een beauty, die wil ik nog wel eens weer zien op een mooie zomerse dag. De andere twee mogen in de kast of in de zak blijven.
En als Meghanfan (ben vooral fan van haar kleren) moet ik toch zeggen dat ik deze schoenen afschuwelijk vind. Van mij mogen alle schoenen met doorzichtig plastic in de container.....

afbeelding van Petra_68

Petra_68

zaterdag 12 jan 2019 - 15:22

Helemaal mee een. Schoenen met plastic vind ik vreselijk, bij Meghan, Máxima of wie dan ook.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 11 jan 2019 - 15:42

De lichtroze hoed heb ik altijd prachtig gevonden, de andere twee verschrikkelijk.
Maar ik denk niet dat ze die lichtroze hoed nu nog kan dragen, toendertijd was ze echt nog meisjesachtig en had ook nog een zachtere uitstraling dan nu in haar gezicht en stond die hoed lief, nu ze ouder is, duidelijk een volwassen vrouw, past die hoed niet meer bij haar uitstraling.

Die plastic schoenen van Meghan vind ik armoedig, ook bij Maxima vind ik die stukjes plastic armoedig.
Bij Meghan kan je trouwens nu goed zien doordat er een groot stuk doorzichtig is hoe je voeten afgekneld worden in pumps met puntige neuzen.

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 11 jan 2019 - 14:43

Ik vind de hoeden te groot en denk dat dat komt omdat ze al wat gedateerd zijn? Ik hou namelijk wel van grote modellen. De lichtroze is prachtig en kan, mits iets verkleind, zeker nog een keer. De felroze/rode vind ik echt niet mooi en mag van mij wegblijven. De eerste hoed kan misschien nog wel op een zomerse dag / locatie.

afbeelding van WA

WA

vrijdag 11 jan 2019 - 09:08

Van nr. 1 kan ik me voorstellen dat we die nog een keer gaan zien. Maar echt mooi vind ik hem niet.
Nr. 2 vind ik de mooiste. Maar met welke gelegenheid kun je zo'n hoed op? Voor een bruiloft is het een geschikt exemplaar, daar mag iedereen uitpakken. Maar verder...
Nr. 3 ... nee, dank je. Misschien idd een keer bij 1 van de dochters. Maar ik zou het niet erg vinden dat we die niet meer zien. Ik vind hem in alle opzichten 'te'.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 11 jan 2019 - 08:17

Josine, jij en iedereen mag altijd dromen! En wie weet kijkt de koningin wel mee en blijft het niet bij dromen; zou een mooie geste naar jou zijn!
Alleen nummer 2 vind ik erg pijnlijk (en erg gedateerd gelukkig dus die zien we denk ik niet meer terug)
Hij zou Amalia wel goed staan denk ik met een rode of roze VB jurk

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 10 jan 2019 - 22:03

Nr 3 is een heus carnavals/toneel attribuut. Veel te aanstellerig alle drie, door hun grootte, hoewel ik de kleur en het jasje van nr 2 echt prachtig vind. Maar hier hoort mi een eleganter model hoed bij, niet deze UFO.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 10 jan 2019 - 21:38

De lichtroze vind ik mooi. De andere vreselijk. De rode met roze vind ik zo over de top. Ik vond het al raar dat ze dat droeg op een bruiloft. Je trekt de aandacht zo naar je toe, terwijl de bruid de centrale figuur is. Dat had ze op het huwelijk van de Spaanse troonopvolger beter gedaan met die lichtroze. Maxima zag er toen prachtig uit in die outfit op het Spaanse huwelijk.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 10 jan 2019 - 18:56

Deze hoeden zijn mij te groot. Vooral de laatste. Dit hoeft voor mij niet. De lichtroze variant houdt maxima maar voor een strandwandeling bij heeeel rustig weer.. Haha.. Anders ligt hij zo in het water!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 10 jan 2019 - 18:47

De hoeden 2 en 3 behoren ook tot mijn favorieten. Lekker frivool en weer eens wat anders dan die kleine fascinators.

afbeelding van Philip

Philip

donderdag 10 jan 2019 - 18:12

Hoed nr 2! Absoluut een van de beste hoeden van Maxima ooit. Hoop die snel terug te zien Mathilde heeft deze exemplaar ook in andere kleur

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 10 jan 2019 - 18:01

Die lichtroze vind ik wel leuk.. voor een mooie zachte zomerdag, met een officeel tintje!!
Maar de andere 2 mogen van mij in de zak van Max..
Oftewel die hard roze zou Amalia over een verloop van tijd wel leuk staan.. moet ze nog even wachten als vintage weer uit de mode is ;-)

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

donderdag 10 jan 2019 - 17:44

Ik vind deze hoeden echt te groot! Hooguit het rose ensemble mag nog een keer in de herhaling.
Valt me trouwens op wat een enorme verandering aan haar gebit heeft plaats gevonden! Het is er echt mooier op geworden, maar wel wat onnatuurlijker.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 10 jan 2019 - 15:52

Ik vind de hoeden ook erg groot. Dan zijn ze natuurlijk ook gewoon. Inderdaad een beetje outdated. En die tenen van Meghan, brr ik kreeg acuut last van mijn tenen toen ik het zag. Maar plastic inzetten in schoenen blijven horrible, van iedereen wat mij betreft.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 10 jan 2019 - 17:56

Owh drama' s..
Meghan heeft al geen makkelijke voeten.. laat staan dat je op zulke schoenen kan lopen.. heel haar voorvoet past er gewoon niet in..
Maar die oorbelen vind ik wel lekker trendy..
Heel leuk ♡

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 10 jan 2019 - 18:50

Ik vind die oorbellen ook leuk, maar niet echt koninklijk. Ik las vandaag de opmerking op een engelse site: het koningshuis en de celebrity wereld lopen steeds meer in elkaar over en dat is niet goed voor de toekomst van het britse koningshuis.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 11 jan 2019 - 17:54

Kan me er iets bij voorstellen. Maar de Britse royals gedroegen zich in het verleden eigenlijk ook als celebrities. Denk aan Charles met zijn tampon, de labiele en mediageile Diana en Margareth, die zich ook graag met beroemdheden omringde en de camera's niet schuwde....

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 10 jan 2019 - 20:44

Ja ik snap dat men daar een beetje huiverig voor is..
Maar harry heeft voor een actrice gekozen, dan vind ik het niet raar, dat daar zo nu een dan een vleug van te zien is en alles wat erbij hoort..
Het zit gewoon in Meghan verweven..
Haar kapsel is dan wel weer koninklijk ;-)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 jan 2019 - 17:03

Waar zie Meghan met horrible schoenen? Carolina?

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 jan 2019 - 08:49

Bedankt, Linda.

Het moet je smaak zijn:-)
Het lijkt me verre van comfortabel, gezien de plexiglas inzetstuk. Je zou je voeten erop stuk lopen, tot misschien bloedens toe.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 10 jan 2019 - 14:33

Hoed twee aub in de herhaling!
ps ik zal nooit meer klagen over plastic stukjes in de schoenen van Maxima nu ik de gebobbelde, op elkaar geperste tenen van Meghan heb mogen aanschouwen door een half doorzichtige plastic pump.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 10 jan 2019 - 14:12

Ik vind deze hoeden op de een of andere manier niet meer van 'nu' De grootte ervan vind ik niet meer passend in de huidige tijdsgeest. Beetje 'outdated' denk ik. Dus laat lekker in de zak van Max!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 10 jan 2019 - 13:46

Ja, groot zijn de hoeden zeker. Maar we weten inmiddels allemaal wel dat Máxima haar hand niet omdraait voor grote exemplaren ;) En als ik kijk naar bovenstaande hoeden, dan kunnen ze eigenlijk alle drie wel kleiner gemaakt worden. Dus wie weet!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 10 jan 2019 - 10:59

Ik vind ze mooi alle 3 maar als je bij een presentatie achter haar zit een nachtmerrie.
dus liever niet meer...
nou ja 1 kan nog wel...vooruit

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 10 jan 2019 - 10:55

Hoed nr. 2 is geweldig. 3 ook maar alleen voor doop van een schip. 1 mooi genoeg om nog eens te dragen.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 10 jan 2019 - 10:47

Deze hoeden zijn véél te groot.
De hard roze en groene vind ik vreselijk, de zacht roze gaat nog.
Haar hele gezicht verdwijnt.
Dit soort exemplaren ze in over de top.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 jan 2019 - 17:01

Mee eens, Magda :-)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 10 jan 2019 - 10:27

Die roze (nr 2) zou ik ook super graag weer terugzien. Zo n beauty!
En dat jasje ook!
Ik duim dat ie weer terugkomt in 2019!

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 10 jan 2019 - 11:55

Ik duim met je mee!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?