Deense koninklijke familie aanwezig bij de opening van het parlement

Een update over de activiteiten van kroonprinses Mary in september hebben jullie nog van me te goed, maar ik praat jullie vandaag in ieder geval vast bij over de opening van het parlement.

Vandaag was in Kopenhagen de opening van de Folketing, het Deense parlement. De opening markeert de opening van het nieuwe parlementaire jaar en vindt altijd op de eerste dinsdag van oktober plaats in de "Folketingssalen" van Slot Christiaansborg. Vergelijkbaar met onze Prinsjesdag dus, alleen dan een maand later! Er is wél een groot verschil met onze Prinsjesdag: de dresscode!

Het kledingvoorschrift in Nederland is groots en vol van traditie. In Denemarken dragen de dames een 'gewone' japon en een hoed, dat dan weer wel! De koningin is ieder jaar aanwezig bij de opening, samen met kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Benedikte.

De opening van het parlement is puur ceremonieel: de koninklijke familie is aanwezig maar heeft geen rol. Volgens de grondwet is de degene die het langst zitting heeft in het parlement, voorzitter van de dag. De opening van het parlementaire jaar wordt pas sinds 1966 ieder jaar bijgewoond door de leden van de koninklijke familie. Koningin Margrethe is er jaarlijks bij sinds 1958, kroonprins Frederik en prins Joachim zijn erbij sinds zij 18 jaar zijn.

Koningin Margrethe droeg vandaag een paarsblauwe japon en bijpassende hoed.

Kroonprinses Mary droeg een nieuwe rok (of jurk), een zwart jasjes, zwarte pumps van Gianvito Rossi en zwarte clutch van Quidam. Haar hoed is van een nog niet bevestigde de modiste, maar haar hoeden worden meestal gemaakt door Susanne Juul. Prinses Marie koos voor een mantel van Paule Ka, japon van Warehouse, blauwe Longchamp-clutch en pumps van Jimmy Choo. Haar hoed is een exemplaar van Whiteley.

Prinses Benedikte koos voor dit jaarlijkse uitje met de familie voor een oranje japon en bruine accessoires: een breedgerande hoed, mantel, tas en schoenen.

Wat vinden jullie van de outfits van de Deense koningin en prinsessen? Wat is je favoriet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 03 okt 2018 - 09:19

Qua kleding niet heel bijzonder. Margarethe en Benedikte zien er wat mij betreft het mooiste uit. De prinsessen vind ik wat saai helaas. De rok van Mary is van Oscar de la Renta.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 03 okt 2018 - 00:12

De jas van Marie viel mij ook op. Heb gelijk gezocht op de site van Paule Ka. Niet gevonden, ik denk van de zomercollectie?
De set van Mary is ook leuk.
En de queen valt goed op in deze kleur.

afbeelding van Sanne

Sanne

zaterdag 06 okt 2018 - 10:59

De jas van Marie is al een ouder exemplaar. Ze heeft hem al een aantal jaar, zeker sinds mei 2016, en heeft hem een aantal keer gedragen. Prinses Madeleine van Zweden heeft een zelfde soort blauw, witte mantel van Paule Ka, maar dan een korter model. Uit welke collectie de mantel precies komt, durf ik niet te zeggen.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 02 okt 2018 - 22:47

Ik vond Marie een prachtige jas aan hebben. De koningin zag er ook goed uit!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?