De week van kroonprinses Mary - 17 tot en met 24 mei 2018

Zoals beloofd ga ik jullie beter op de hoogte houden van de activiteiten van kroonprinses Mary. De afgelopen week en de komende dagen zijn druk voor kroonprinses Mary: haar echtgenoot, kroonprins Frederik, viert zoals je wellicht weet op zaterdag 26 mei zijn 50e verjaardag. Zoals we gewend zijn in Scandinavië, wordt dit uitgebreid en op verschillende manieren gevierd. De afgelopen week stonden er al verschillende activiteiten op de planning, kijk je mee?

Kroonprinses Mary begon op 17 mei met nog een "gewone" werkdag. Ze was bij de presentatie van het project Media Competition 2018. Er deden meer dan 500 schoolklassen mee aan het project, waarbij ze allemaal een verhaal hebben gemaakt met als thema 'Love yourself -body and ideals'. Daarbij was er onder andere aandacht voor pesten, eetstoornissen en genderdiversiteit.

Later op de dag ging Mary naar de Universiteit van Kopenhagen. Daar reikte ze de Crown Princess Mary Scholarship (Kroonprinses Mary Beurzen) uit. Deze studiebeurzen worden jaarlijks uitgereikt aan twee uitwisselingsstudenten op de Universieit, die afkomstig zijn van één van de samenwerkende Australische universiteiten. Dat is natuurlijk geen toeval! De Studiebeurs is in het leven geroepen als huwelijkscadeau van de Universiteit van Kopenhagen aan kroonprinses Mary en kroonprins Frederik in 2004. De prijs werd voor de 14e keer uitgereikt. Kroonprinses Mary koos voor beide activiteiten dezelfde outfit: ze droeg een nieuwe witte blouse van Reiss, een beige pantalon die we al vaker zagen van Massimo Dutti en natuurlijk haar vertrouwde pumps, van Gianvito Rossi.

Op vrijdag 18 mei begon de feestvreugde voor de verjaardag van Frederik: er stond een eerste feestje op het programma. Er werd gestart met het 25-jarig jubileum van het Crown Prince Frederik Fund. Het fonds bied ieder jaar voor één jaar financiële steun aan studenten sociale wetenschappen aan Harvard University. Ter gelegenheid van het jubileum en de verjaardag van Frederik, vond er een diner plaats op het paleis. Als vrouw van het onderwerp van het feestje, koos Mary voor een mooie avondjapon, een zwart kanten exemplaar van Temperley London, die ze in 2016 eerder al eens droeg tijdens een diner.

Ter gelegenheid van de verjaardag van Frederik is het gezin een tijdje gevolgd voor een documentaire. De documentaire is in Nederland niet te zien, maar het hof gaf wel fragmenten vrij, zoals dit filmpje van het gezin in het bos.

Kroonprins Frederik wenste zijn verjaardag graag te vieren met het Deense volk, op een bijzondere manier. De kroonprins is erg sportief en is fervent hardloper. Daarom werd een Royal Run georganiseerd: een hardloop wedstrijd van 1 en 10 mijl in de grootste steden van Denemarken. De prins deed natuurlijk zelf in iedere stad aan de een mijl mee en liep de 10 mijl. Kroonprinses Mary steunt haar man en doet ook mee! Het vind plaats op Tweede Pinksterdag, de kinderen zijn vrij dus Mary loopt éérst in Kopenhagen de 1 mijl met haar vier kinderen en vertrekt daarna naar Odense om de 10 mijl daar

De kroonprins loopt als laatste de 10 mijl in Kopenhagen, daarbij worden alle deelnemers begroet door de kroonprinses en de vier kinderen. Daarnaast staat een trotse koningin Margrethe op het balkon van Amalienborg om haar zoon en de deelnemers toe te zwaaien.

Samen met Frederik bracht Mary op 23 mei een bezoek aan Århus. Ze gingen hier naar toe per koninklijk Schip, de Dannebrog bracht hen naar Århus. In Aarhus was het programma vol: Frederik opende het naar hem genoemde Crown Prince Frederik Center for Public Leadership, gericht op het doen van onderzoek naar publiek managment en het paar maakte de hele dag door bezoeken aan verschillende bedrijven en instellingen, zoals Film City Aarhus.

Mary zag er schitterend uit in een witte, al wat oudere japon van Temperley London, die ze combineerde met een fascinator van Susanne Juul in donkerroze. Haar beige clutch valt amper op, het is een exemplaar van Naledi Copenhagen. Bij haar clutch koos ze pumps in eenzelfde kleur van Prada. De kleur van haar nieuwe fascinator kwam terug in haar oorbellen, een simpele versie van de oorbellen die horen bij haar Robijnen parure.


's Avonds aan boord van de Dannebrog, onderweg terug naar Kopenhagen, werd deze mooie foto van het paar gemaakt.

Vandaag waren Mary, Frederik, hun kinderen en koningin Margrethe aanwezig bij de opening van een tentoonstelling over het leven van de prins én de onthulling van een schilderij. Het schilderij van de kroonprins is gemaakt in opdracht van het Nationalhistoriske Museum (Nationaal Historisch Museum) in Frederiksborg en gemaakt door de Australische kunstenaar Ralph Heimans. De onthulling van het portret vond plaats in de tuinkamer van kasteel Fredensborg. Mary droeg een schitterende, nieuwe japon. Het is een fushia, zijden midi-japon van het merk No. 21. De tentoonstelling werd geopend door koningin Margrethe en het portret werd onthuld door de jarige zelf, samen met zijn vier kinderen.

Wat er nog op het programma staat voor de komende dagen? Nou onder andere het volgende: op de verjaardag van Frederik zelf, zaterdag, verschijnt de jarige met zijn moeder, vrouw en kinderen om 12.00 uur op het balkon van Frederik VIII’s Palæ, een van de paleizen van Amalienborg. 's Avonds biedt koningin Margrethe een galadiner aan waarbij naast de familie ook vrienden en buitenlandse gasten aanwezig zijn. De Zweedse koninklijke familie stuurt o.a. kroonprinses Victoria en prins Daniel, vanuit Noorwegen komen kroonprinses Mette-Marit en kroonprins Haakon en erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie vertegenwoordigen Luxemburg. Zondag is er nog een feestvoorstelling, een televisieprogramma, waarbij Frederik, Mary, Joachim en Marie aanwezig zijn. Genoeg op het programma dus en ik ga jullie zo goed mogelijk én snel momgelijk op de hoogte houden. Kom dus dit weekend zéker nog eens terug!

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Sjanine

Sjanine

zaterdag 26 mei 2018 - 18:15

Ik ben verliefd op de top van Mary die ze aan had op de Dannebrog!! Weet iemand van wie deze is??

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 25 mei 2018 - 18:59

Ik vind de witte kanten jurk geweldig!

afbeelding van Sanne

Sanne

zaterdag 26 mei 2018 - 00:10

Zo chic, een echte kleine-meisjes-sprookjesprinsessen-look! :)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 25 mei 2018 - 15:14

sportieve familie! En leuk zo met de kindjes en t schilderij
en de knalroze jurk t leukst maar de lengte mag wat korter zoals haar schoonmoeder.

afbeelding van Sanne

Sanne

zaterdag 26 mei 2018 - 00:06

Ze zijn zéker sportief, zowel Mary als Frederik! Bij de wisselingen van seizoenen en soms gewoon laat Mary nog wel eens zelfgemaakte omgevingsfoto's van haar hardloop- of wandelrondjes met de hond vrijgeven! Zo leuk dat ze dat doen :)

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 25 mei 2018 - 11:50

Die knal roze heb ik niet kunnen vinden in bovenstaande beelden. Zwarte en witte staan haar goed. Toch vind ik i.t.t. Sanne dat men in Scandinavië niet echt kan feesten. Ik was er beroepshalve vaak op congressen e.d. Als voorbeeld moge gelden de tafel van het diner, geen bloemetje op tafel, serieuze gezichten etc. Doe mij dan maar de ontvangst in Luxembourg met prachtige tafelstukken en enorm veel zichtbare hartelijkheid. Ook die popcorn in regenkleding daar word ik niet echt vrolijk van.

afbeelding van Sanne

Sanne

vrijdag 25 mei 2018 - 21:26

De knalroze japon is te zien in het latste filmpje in de blog.
Wat grappig, dan heb ik daar op basis van alle beelden van koninklijke feestjes die naar buiten komen uit Zweden, Noorwegen en Denemarken, een vertekend beeld waarschijnlijk! Ze houden in ieder geval aan de Scandinavische hoven van pracht, praal en glitter :)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 25 mei 2018 - 06:34

Mooi stukje werk weer, Sanne!
De witte jurk en de knalroze jurk van Mary vind ik prachtig! Wat een festiviteiten rond een verjaardag! Wij kunnen er op deze manier van meegenieten.

afbeelding van Sanne

Sanne

vrijdag 25 mei 2018 - 08:15

Dank je wel!
Oh ja, die twee jurken zijn ook mijn favoriet van de afgelopen week, zo chic!
In Scandinavië weten ze hoe ze moeten feesten -groots en met veel pracht en praal- én vergeten ze nietom dat te tonen aan het volk :)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?