In aanloop naar Máxima's 50e verjaardag heb ik voor het Algemeen Dagblad vijftig spraakmakende outfits uit Máxima's kledingkast op een rij gezet. De komende dagen licht ik ze hier toe, op de website van het AD kun je tot zondag stemmen. 

Outfit 1 tot en met 10 kun je hier vinden. 
Outfit 11 tot en met 20 kun je hier vinden.
Outfit 21 tot en met 30 kun je hier vinden. 

Outfit 31: jurk van ikatzijde 
In 2017 krijgt een kleermaakster uit Wassenaar van een onbekende dame een bijzondere opdracht. Van een lap ikat-zijde moet zij twee identieke jurken maken. Tot haar grote verbazing wordt één van de exemplaren gedragen door Máxima bij de première van Ode aan de Meester.  

Outfit 32: capejurk Taminiau
In kinderboeken worden capes vaak geassocieerd met snelheid, moed en kracht. Met deze heerlijke wapperjurk van Jan Taminiau, gedragen tijdens het staatsbezoek aan Portugal (2017), voegt Máxima hier nog een associatie aan toe: glamour.

Outfit 33: klederdracht
Met Staphorster klederdracht hebben we de koningin nog niet gezien, maar met het nationale kostuum van Oekraïne wél. Tijdens een bezoek aan Eustatius (2017) draagt ze er zelfs gerafelde jeans-slippers onder.

Outfit 34: de narcis
De narcis. Zo werd deze gele volantjurk van Claes Iversen ook wel genoemd. Met de nadruk op wérd, want voor Prinsjesdag 2020 liet Máxima het kledingstuk onderdompelen in een okergeel verfbad. Hoogste tijd voor een nieuwe koosnaam!   

Outfit 35: Red ribbon 
Voor het Red Ribbon Concert in mei 2018 haalt de koningin een wel heel toepasselijke outfit tevoorschijn: een Valentinorode jumpsuit met strikkraag.

Outfit 36: klokmouwen XXL
Hoe je met deze jurk van Natan een maaltijd naar binnen werkt zónder te knoeien, is een groot raadsel. Toch krijgt Máxima het voor elkaar als zij in augustus 2018 na de uitreiking van de Militaire Willemsorde een lunch krijgt voorgeschoteld. Chapeau!

Outfit 37: kleurexplosie
Veren, leer en wol, en dat uitgevoerd in een heerlijke clash van knalkleuren. Máxima kan echt alles hebben! Bij de prijsuitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs combineert ze het ontwerp van Claes Iversen met een keurige knot en felrode pumps.

Outfit 38: podium voor diamant
Maar liefst zeventig jaar lang blijft de beroemde Stuart-diamant buiten beeld. Máxima en Jan Taminiau willen -nee, moeten- daarom met een bijzondere jurk op de proppen komen als de steen eindelijk weer eens mag shinen tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk (2018). Het resultaat? Een jurk met kleurverloop, borduurwerk en een subtiele cape. 

Outfit 39: culotte
Rond 2019 zijn culottes, wijde kuitbroeken, helemaal bon ton. Máxima doet aan de trend mee, en wordt bij een bijeenkomst van nlgroeit zelfs gespot in een leren exemplaar.

Outfit 40: spektakelstuk
Bij de paardenraces van Royal Ascot draait het om zien en gezien worden. Zeker dat laatste gaat Máxima goed af, want op haar hoofd draagt ze een enorme verenhoed van Berry Rutjes. Haar keurige japon van Natan  sluit keurig aan bij de strenge kledingvoorschriften van de Royal Box

Outfit 1 tot en met 10 kun je hier vinden. 
Outfit 11 tot en met 20 kun je hier vinden.
Outfit 21 tot en met 30 kun je hier vinden. 

Klik hier om te stemmen. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 16 mei 2021 - 15:52

Oh wat een toppers weer. De vlagjurk, de jurk met giga klok mouwen en de Ascot jurk. Allemaal te mooi om maar 1 keer te dragen. En ik vind de leren culotte met stippen blouse en het rode Valentino broekpak ook nog altijd top.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 15 mei 2021 - 19:16

Wat een keur aan moois komt er weer voorbij. Bijna alles (voor mij m.u.v. de gele jurk en de blauw witte jurk) verdient een nieuw draagmoment. Ik ben benieuwd of we snel iets in de herkansing zien.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zondag 16 mei 2021 - 15:30

...naar mijn smaak zijn de twee bovenste ontwerpen de mooisten. Jammer weer van het eenvoudige kapsel bij de
bijzonder artistieke jurk op het eerste plaatje. De prachtige capejurk, gedragen in Lissabon, is ademberovend.
De korte, roze jurk met de enorme mouwen geeft inderdaad raadsels op, hoe daaarmee te eten. (Wellicht iets naar
boven schuiven en héél kleine hapjes nemen ?) De japon in Londen heeft iets mystieks door de ragfijne cape, maar
zou er zonder cape wellicht ook heel prachtig/imposant uitzien.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 15 mei 2021 - 18:28

De jurk van Ikatzijde kan Maxima aan als ze nog eens naar een Aziatisch land gaat. De jurk van Taminiau kan ze ook nog weleens dragen, bv bij een bevrijdingsconcert of staatsbezoek in de avond. 33 is prima voor vakantie, verder niet. Ik hou niet zo van 34 en 37, teveel frutsels.
35, 36, 39 en 40 (zonder de hoed) mooi voor werkbezoeken. De hoed van 40 vind ik wel prachtig, en het was toen een prachtig totaalplaatje met de koning zo deftig gekleed ernaast. Last but not least: 38: amazing!

afbeelding van Deirdre

Deirdre

zaterdag 15 mei 2021 - 17:42

De cape jurk van Taminiau, de Valentino jumpsuit en de outfit van Natan tijdens de Royal Ascot, alle 3 zou ik ze graag nog eens terugzien!

afbeelding van Tony

Tony

zaterdag 15 mei 2021 - 17:54

Sluit ik mij helemaal bij aan!! Voor mij mag die schitterende Taminiau jurk van het staatsbezoek aan Engeland daaraan worden toegevoegd.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

zondag 16 mei 2021 - 11:04

Helemaal mee eens!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?