Het was afgelopen dagen genieten op schoenengebied. Meestal verschijnen de royals op klassieke hofschoenen van leer of suède, maar afgelopen dagen wist zowel Catherine als Meghan ons te verrassen met metallics en trok Maxima naar een zakelijke meeting zilveren hakken aan.

Meghan ging naar de Endeavour Fund Awards op een bijzonder model pumps van één van haar favoriete schoenmerken, Aquazurra. De schoenen dragen de prachtige naam “Rendez vous pumps 105” en hebben een goudkleurige band over de wreef lopen.

De schoenen combineerde mooi met de Givenchy rok die ze erboven droeg. Deze had namelijk een split en de puntschoenen met het metallic gouden bandje kwamen bij elke stap die ze zette even tevoorschijn om subtiel te glinsteren. Perfect voor een avondje uit!    


Foto: PPE/ddp

Zondag zette Duchess Catherine ook haar beste beentje voor, zij verscheen op glitterende degrade pumps van Jimmy Choo, model Romy. Ze droeg de prachtige schoenen onder een jurk van Alexander McQueen en met een tasje van hetzelfde modehuis. Ze maakte haar look af met oorbellen die eerder van Diana waren geweest. Doordat ze het haar had opgestoken, waren de oorbellen ook goed te zien. Genieten geblazen!  

Terug naar de schoenen. Welke pumps vind jij het leukst? De degrade hakken van Jimmy Choo van Catherine, de zilveren plexipumps van Gianvito Rossi van Maxima of de Rendez vous pumps van Aquazurra van Meghan? 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito site:modekoninginmaxima.nl
Máxima's plexipumps

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

zondag 17 feb 2019 - 17:34

Is vergelijkbaar met mensen die U tegen de ouders zeggen. Of vader en moeder i.p.v. pap of mam.... live and let live
Niets voor mij maar
Ik snap het ergens wel hoor van dat knikje. Het is een soort van respect voor de oudere generatie.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 17 feb 2019 - 18:45

De heren geven een knikje, de dames gaan door de knieën

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 17 feb 2019 - 12:45

Zara Philips heeft dit uitgelegd in een documentaire over prins Charles ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag, Zara vertelde dat zij en de familie nog steeds een knikje geven aan hun oma, ook privé (en nu komt het) juist omdat Queen Elisabeth uit een oude generatie komt waarin dit heel gewoon was dat men boog voor een koninklijke hoogheid, zij boog in haar jeugd ook voor haar vader en moeder. De familie respecteert dit.. Maar voor “oom” Charles hoeven zij het niet meer te doen als hij koning wordt. Het heeft dus met generatiekloof te maken, oude denkbeelden, meer niet.

afbeelding van Lina

Lina

zondag 17 feb 2019 - 17:04

Ja dat zei ik over dat buigen ook privé.
Is ook duidelijk dat dat nog iets van vroeger is van het Engelse hof, maar dan nog, ik heb (volgens mij) nooit gezien dat de kinderen van Beatrix of zelfs die van Juliana een buiging voor haar moesten maken.
Dat was/is wel een héél streng protocol in Engeland dat de eigen kinderen dat moeten doen.

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 17 feb 2019 - 18:35

Onlangs zag ik een filmpje van het Spaanse koninklijk huis, en daar deden de kinderen het ook voor hun vader.

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 16 feb 2019 - 23:58

O, wat een schattig filmpje! Ik ben bang dat we zoiets nu niet meer te zien krijgen...
Wat ondenkbare beelden betreft: ik las net het boek "Quest for queen Mary" (de overgrootmoeder van Charles). Als de (oorspronkelijke) auteur hierin een oprecht en terecht beeld heeft kunnen schetsen van het leven aan een hof in Europa dan mag je echt maar hopen dat deze fake wereld niet meer bestaat voor onze prinsesjes!
Juist daarom vind ik dit zo'n leuk filmpje. Het lijkt heel oprecht!

afbeelding van Lina

Lina

zondag 17 feb 2019 - 00:47

Voor onze prinsesjes niet meer nee, ik vermoedt dat het in het Nederlands koningshuis überhaupt nooit zo erg is geweest wat protocol binnen de familie betreft.

In Engeland gaat dat trouwens tot heden ten dage erg ver!
Dat is te zien bij gelegenheden zoals de kerkdienst met kerstmis waar de hele familie bij is. De kinderen, aangetrouwden, neven, nichten etc. van de koningin zie je dan allemaal buigen voor de koningin als zij aankomt.
Ik heb gelezen dat ook nu nog, zelfs de kinderen van de koningin ook privé, dus gewoon thuis, voor haar moeten buigen als zij haar voor het eerst zien op de betreffende dag.

Dat kan je je toch niet voorstellen dat als de kinderen van Willem-Alexander ‘s morgens aan de ontbijttafel komen ze eerst een buiging voor hem zouden moeten maken ;)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 16 feb 2019 - 23:33

Was DVD. lina uit 2007 150 minuten.
Toen alexander 40 werd

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 16 feb 2019 - 23:59

Ja je hebt gelijk Rita, is van toen Willem-Alexander 40 werd.
Ik heb even gekeken en inderdaad is er een DVD van, die kan je nu nog krijgen maar in eerste instantie was het op tv uitgezonden.

“Toen Willem-Alexander 40 werd in 2007, zond de NOS een portret uit over de prins. In het gesprek met Pieter Jan Hagens liet de prins weten dat hij voldoende is voorbereid op het koningschap. "Op mijn achttiende was ik er technisch klaar voor, maar nu heb ik de tijd gehad om erin te groeien." Verder ging de prins in op het belang van de mediacode om de privacy van zijn gezin te beschermen.”
(Onderaan de pagina)
https://nos.nl/artikel/496457-vanavond-interview-koningspaar.html

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 16 feb 2019 - 21:58

Leuk Lina, ondenkbaar nu dit soort beelden helaas.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 16 feb 2019 - 22:36

Doro, ik kwam het toevallig tegen en dacht, oja, dat heb ik toendertijd gezien, en was verbaasd over dat privé inkijkje omdat dit tegenwoordig inderdaad ondenkbaar lijkt te zijn.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 16 feb 2019 - 15:40

Even tussendoor. Zouden we zo maar alweer vergeten zijn dat dit bestond.
Een blik achter de schermen met toen nog alleen Amalia en Alexia, erg leuk om nu terug te zien toen ze zo klein waren.

NOS : Portret van een prins. (Dit stukje duurt bijna 8 minuten, het moet vast een langere uitzending geweest maar die kan ik zo gauw niet vinden)
https://m.youtube.com/watch?v=cgpME30GWxM

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 14 feb 2019 - 12:50

Ik vind ze van Meghan erg mooi. Maar bij dat soort instappers heb je weinig steun. Die van Kate vind ik te glitterig en bij Maxima vind ik het jammer dat er plastic gebruikt wordt. Dus zou ik er geen kiezen

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 14 feb 2019 - 00:07

Grappig Luisje, mijn man kan dames in het echt gezien of op tv die slecht op hoge hakken lopen nadoen. Met 2 vingers waarbij hij het verkeerd scharnieren van het knie en enkel gewricht nabootst en in het echt waarbij hij voordoet hoe dames zo’n voorovergebogen houding krijgen door de hakken. Overigens heeft koningin Mathilde die op zich best goed loopt op hakken ook zo’n hoog voorovergebogen rugje, komt misschien ook wel door het vele handen schudden met mensen die kleiner zijn.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 13 feb 2019 - 21:33

Kate,s schoenen, maar met plat hakje . Want die heb ik al :):), de andere hakken vind ik niet mooi. De Engelse dames met de hoge hakken lopen er wel redelijk op , maar vooral Maxima loopt voorovergebogen . Is al eens eerder opgevallen

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 13 feb 2019 - 20:53

Catherine ziet er beeldschoon uit, echt top! Alleen zou ik voor andere schoenen gekozen hebben, deze schoenen ogen wat goedkoop. De schoenen van Meghan staan haar geweldig. De plexi-schoenen van Máxima kan ik niet mooi vinden.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 13 feb 2019 - 20:26

Ik denk dat ik in Maxima’s Schoenen zou willen staan. Het koningshuis en de roddelpers in NL is toch echt fijner dan in Engeland!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 14 feb 2019 - 08:47

Vreselijk die roddels. En ik vind het zo mega mega mega irritant dat een vrouw met een mening wederom wordt weggezet als lastig. Impliciete bias.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 14 feb 2019 - 18:41

Wat bedoel je Merel? Vlgs mij heeft de Engelse roddelpers het maar weinig over haar mening, maar vooral over haar Amerikaanse familie en haar kleding. Persoonlijk heb ik nooit iets gelezen over haar meningen. Maar die heb ik dan ws gemist ergens...... Dat zal ws ook niet meer gebeuren nu ze tot deze fam behoort.
Net zoals onze koning en zijn naaste familie die hun eigen mening niet mogen verkondigen.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 15 feb 2019 - 07:46

Google maar eens op Dutchess Difficult. En dan bedenken of dat wat ze gedaan zou hebben (vraag of het waar is, want roddel), als ze een man was geweest ook zo zou zijn geïnterpreteerd. Ik heb eigenlijk niet eens zin om aan die roddels tijd te besteden, maar dat ‘vrouwen moeten lief zijn en verder hun hoofd houden’ schiet me af en toe in verkeerde keelgat. Er stond nota bene zelfs in de Volkskrant een reportage over de berichtgeving rond Meghan.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 15 feb 2019 - 09:40

Merel, ik lees veel over haar maar ik heb nergens gelezen dat ze haar mening ergens over heeft gegeven (niet in het openbaar)

Stijl, dat woord Difficult is in de wereld gebracht door haar halfzus.

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 15 feb 2019 - 09:29

Is het niet zo dat de monarchie kan voortbestaan dankzij het feit dat het zich onthoudt van het ventileren van privé meningen?
Overigens denk ik dat het “difficult” eerder slaat op gedrag dan op het hebben van een mening/visie : het gaat er om hoe je die uitdraagt.

afbeelding van zara

zara

donderdag 14 feb 2019 - 17:46

Hear, hear! :-)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 13 feb 2019 - 19:36

En de point de vue heeft ook een "koninklijke"afdeling

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 13 feb 2019 - 18:00

voor het echt in hun schoenen staan: tja...dan heeft Kate toch het makkelijkst denk ik met 3 mooie kids en geen zorgen over gedoe media of gedoe met familie of vers verlies familieleden.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 13 feb 2019 - 16:27

Ik vindt de schoenen van Meghan mooi. Ze doen mij denken aan Barbie basic schoenen.
De schoenen van Catherine passen goed bij haar prachtige witte jurk. De jurk zou ook mooi zijn als bruidsjurk. Het plastic van Maxima's schoenen vindt ik niet mooi. Maar naaldhakken lijken mij niet gezond voor je voeten en rug.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 13 feb 2019 - 13:24

Team Kate. Moderne ijsprinses sprookjesschoenen (hallo, Mette Marit!). Op twee Maxima's hakken sans la plastique. En op drie de muiltjes van Meghan, want muiltjes. En die gouden elastiekjes doen het niet voor me.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 18 feb 2019 - 20:27

Wat een mooie schoenen! Allemaal toppers, maar ik mis in dit rijtje de Jimmy Choo pumps met glittersterren die Madeleine droeg.
Helaas kan ik er niet op lopen en draag ik nooit zwart, maar anders zou ik de schoenen van Meghan willen hebben. Die van Meghan zijn echt mooi en origineel.
Maar figuurlijk zou ik het liefst in Máxima’s schoenen staan. Wat een inspirerende vrouw is dat toch en wat zou ik graag haar VN werk doen. Ik vraag me wel altijd af of het plexi niet enorm warm is aan je voeten, maar daar zal vast iets op verzonnen zijn voor die prijs...
De schoenen van Kate zijn fantastisch bij deze sprookjesjurk. Ook wel leuk dat zij een keer voor zo’n fashion-statement kiest.

afbeelding van Philip

Philip

woensdag 13 feb 2019 - 08:16

Absoluut die van Duchess Catherine! Meghans schoenen vind ik door gouden vooral brede band massief ogen. Verschil van smaak moet er wezen haha.

afbeelding van Philip

Philip

woensdag 13 feb 2019 - 08:16

Absoluut die van Duchess Catherine! Meghans schoenen vind ik door gouden vooral brede band massief ogen. Verschil van smaak moet er wezen haha.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 12 feb 2019 - 21:33

Het is niet zo dat ik maar 3 paar schoenen heb, integendeel maar ik wil deze in ieder geval geen van drieën. Om met Doro (kort samengevat) te spreken plastic is en blijft plastic. De glitters van Kate ach ja bij deze prachtige outfit vond ik ze nogal ordi, een satijnen pump in de kleur/stof van de jurk en het tasje ware mooier geweest. En tsja dan zwart met goud, ordi in het kwadraat wat mij betreft, doet mij direct denken aan tijgerprints.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 12 feb 2019 - 19:40

Doe ze alle drie maar.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 12 feb 2019 - 19:52

Lol:)

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 12 feb 2019 - 19:36

De schoenen van Kate, wat zag ze er prachtig uit zondag, alles, werkelijk alles klopte. Meghan haar muiltjes zijn ook chique hoor! Beide vrouwen hebben een zeer chique smaak!
De schoen van koningin Maxima krijgt iets ordinairs door het plastic in combinatie met de zilveren punt/neus. Was het plastic zwart, net zoals de hiel met een zilveren neus zou ik het ook een zeer chique schoen hebben gevonden. Het gekke is dat ik het plastic schoentje wel bij de koningin vind passen, maar chique is het niet.

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 12 feb 2019 - 18:07

Meghan haar schoenen zou ik graag willen lenen voor een mooie gala-avond! Echt helemaal geweldig met de gouden bandjes. En wat een mooie rok draagt ze bij deze schoenen. De plexipumps van Maxima zijn wat minder mijn stijl maar wel leuk dat Maxima haar eigen ding doet en dit soort, grappige schoenen draagt -met een knipoog naar Assepoester- ;) En wat een prachtige set van Kate, helemaal top!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 12 feb 2019 - 13:26

Die schoenen van Meghan: Wow! Maar dat ze er op kan lopen zeg, naaldhakken en geen steun bij de hiel.
De schoenen van Kate ogen wat blits dus die hoef ik niet, nou ja, als zij ze echt kwijt wil mag zij ze toch wel geven hoor, haha. Maar ze passen wel bij haar prachtige jurk!
Wat een hoge hakken ook bij Maxima’s pumps. Ik kan er helaas niet goed op lopen, in ieder geval moet ik bij hakken wel goede steun en het zal best dat het niet goed voor je is, hoge hakken, maar ik voel me er altijd wel supervrouwelijk mee!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 12 feb 2019 - 13:05

De schoenen van Kate vind ik het mooiste.
Die van Meghan blijven toch een soort van slippers, ondanks de hoge hak en dat vind ik niks voor een officiële gelegenheid.
Ook zeg ik wéér, levensgevaarlijk voor een hoogzwangere vrouw die torenhoge naaldhakken en zéker deze zonder steun aan de achterkant, hier zal je heel gauw uitglijden en vallen.
Iemand zei een keer, het vruchtwater beschermd de baby als je valt maar mocht je voorover plat op je buik vallen dan zal dat vruchtwater ook niet veel meer helpen.

Maar goed, dat is mijn mening, mode zou even niet belangrijk moeten zijn om de meeste kans te hebben dat de baby veilig ter wereld komt.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

woensdag 13 feb 2019 - 14:06

Levensgevaarlijk? Zwangere vrouwen zitten op de fiets, stappen in de auto, reizen met het vliegtuig.... en dan zijn hoge hakken ineens levensgevaarlijk?

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 13 feb 2019 - 16:19

Waar men zich al niet druk om kán maken zeg, volgens mij loopt Meghan maar een paar meter op die hakjes, het is uit de auto, in de auto.
Er lopen wel meer zwangere danes op hakken die veel meer meters ermee lopen. Er zijn helaas ook nog zwangere dames die roken en/of alcohol drinken, dát is pas levensgevaarlijk en terecht belachelijk dom! Daar kan ik mij kwaad over maken! maar niet over een paar (mooie) hakjes.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 12 feb 2019 - 12:56

Pump van Meghan is eerder een muiltje. Leuk , maar ik vind de pumps van Catherine het mooiste. Wat zag zij er schitterend uit. Helemaal top.
De " plastic" schoenen van Maxima vind ik niet mooi.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 12 feb 2019 - 11:53

Meghan's voeten zakken vaak naar de neus in een normale pump. Ik vind deze op een muiltje geïnspireerde pump dan ook bij uitstek voor Meghan's voeten geschikt omdat je hier niet dat vreemde "Katrien Duck" effect hebt bij de hiel. Stiekem vind ik de glitter degrade pumps van Catherine ook het allerleukste, en ook prachtig staan onder de witte avondjurk!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 12 feb 2019 - 19:23

Ja, ik denk dat dit model schoen Meghan veel meer steun biedt dan een normale pump: de achterzijde van een pump geeft haar nooit steun, omdat die niet aansluit op haar hiel. Deze band sluit wel mooi om haar wreef, dus waarschijnlijk slipt ze hier veel minder snel uit. Ik wilde het model zelf eerst ook een muiltje noemen, maar Aquazurra noemt zelf alleen deze variant een muiltje https://www.aquazzura.com/en/boutique-online/woman/view-all/pumps/slides...

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 12 feb 2019 - 11:39

Ik blijf lekker in mijn platte schoenen staan. Heerlijk dat ik eigen baas ben over mijn gezonde voetjes en dus niet verplicht ben om ze te vernielen met veel te hoge hakken. Arme royals, wat doen ze zichzelf toch aan....
Maar gewoon om naar te kijken: ik ga voor die van Meghan: ze zijn beeldschoon. Plexi-pumps vind ik per definitie lelijk.
En wat betreft Kate: wat zag ze er prachtig uit! Wat een verschil met de lichtblauwe 'worstjurk' tijdens het staatsbanket toen WA en Max op bezoek waren. Zo kan het dus ook.

afbeelding van Jacolien

Jacolien

dinsdag 12 feb 2019 - 11:32

Vind dat Catherine er echt heel mooi uit zag. Prachtig kapsel ook. Zij ziet er eigenlijk altijd netjes, verzorgd en goed uit.
Bij Meghan vind ik de witte blouse jammer. Vind dat wat te casual voor de gelegenheid.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 12 feb 2019 - 11:22

Die schoenen van Meghan vind ik heel erg mooi, zeker in combinatie met een lange zwarte rok. Het kleurverloop op de pumps van Catherine vind ik ook fantastisch, maar de glitters zorgen wel voor een 'goedkope' uitstraling. Alsof ze gekocht zijn in een Chinees zaakje in een zijstraat van een grote winkelstraat.

afbeelding van marinde

marinde

dinsdag 12 feb 2019 - 10:44

Niet dat ik er op kan lopen maar de schoenen van Meghan please.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 12 feb 2019 - 10:16

Wow de schoenen van Meghan please!!! Super mooi!

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 12 feb 2019 - 10:02

Doe mij de schoenen van Meghan maar. Wat een plaatje!!
Jammer dat er niet veel gelegenheden zijn waar ik op dit soort schoenen naar toe zal gaan.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?