Avatar foto Door Josine Droogendijk
Denemarken 23 aug 16 reacties

Mary en Victoria gespot in dezelfde jurk

Op de laatste dag van de traditionele zomertocht werd koningin Mary gezien in een fleurige jurk van Saloni. Ze is niet de enige royal die voor het kledingstuk viel.

Prinses Victoria werd in februari en mei dit jaar met de jurk gezien. In mei droeg ze hem zelfs in Denemarken, in gezelschap van koningin Mary. Zou ze toen haar collega op een idee hebben gebracht? Hoe het ook zij: het kledingstuk hangt nu bij twee royals in de kast en als je het mij vraagt, mag er nog wel een derde volgen. Reken maar dat Máxima hem ook wel weet te rocken!

(c)Deense hof/PPE

Gezicht achter het merk, dat sinds 2011 bestaat, is Saloni Lodha. De naam betekent in het Sanskriet (een taal uit het Oude India) schoonheid en dat is ook precies wat de ontwerpster en haar merk willen bereiken: draagsters van alle leeftijden de schoonheid van het leven laten ervaren. Als werkende moeder, die moet schakelen tussen kantoren in verschillende tijdszones en culturen, probeert Saloni jurken te ontwerpen die de hele dag door dienst kunnen doen. Met een loafer zijn ze geschikt voor kantoor, met een sneaker voor de supermarkt en met een hak kunnen ze ook prima dienst doen tijdens een chic avondje uit.

Victoria en Mary zijn niet de enige royals die Saloni hebben ontdekt. Máxima heeft bijvoorbeeld een stippenjurk van het merk in haar kast hangen.

Catherine heeft een avondjurk van Saloni:

Deze jurk hangt in de kledingkast van koningin Mathilde.

En deze jurk van Victoria ken je vast ook wel.

PPE

Saloni valt ten paleize dus in de smaak. Kunnen de ontwerpen van het merk ook rekenen op jouw goedkeuring?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
16 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige jurk! Staat beiden heel mooi, jammer van de jas maar ik denk dat we er genoeg van zien om te kunnen beoordelen. De overige jurken vind ik dan weer niet mooi. Ik zie ook geen herkenbare stijl terug. Maar de eerste jurk zou ik heel graag willen hebben! Maar wat vinden jullie, is het gepast van Mary om dezelfde jurk als Victoria te dragen? Ik vind het dubbel hoor. Maar misschien had ze hem ook al in de kast hangen en heeft ze een tijd gewacht om hem dan toch te dragen. Ik zou zelf niet dezelfde jurk kopen als mijn collega, hoe mooi ik hem ook zou vinden. Of als ik het echt niet kan laten (dat is weleens gebeurd moet ik bekennen) alleen privé dragen, in Mary’s geval dus niet in het openbaar.

De 1e jurk die Mary en Victoria dragen vind ik leuk. Een apart detail en de combi met de bloemen is erg leuk. De andere jurken die getoond worden maken mij niet echt blij

De jurk van Mary en Victoria vind ik leuk, fris vrolijk en een leuk detail bij de hals. De rest kan me niet bekoren. Bij de jurk van Maxima spreekt het patroontje op de stof me niet aan. Misschien komt het door de kleurencombinatie. Hetzelfde heb ik bij de jurk van Mathilde.
Bij de onderste jurk van Victoria vind ik het verspringende patroon in de rok maar niets.
En de jurk van Kate doet niets voor haar figuur.

De witte jurk met “blom” van Victoria en Mary vind ik echt een superjurk. Fris, voor veel doeleinden geschikt. Staat beide dames heel goed.
De onderste jurk van Victoria vind ik ook heel geslaagd; speels door de verspringende blauwe kleurvakken onderaan, die daardoor niet een verbredend effect geven.
De jurk van Maxima vind ik speels en bij haar passend; alleen met een andere, meer open, halslijn.
De jurk van Kate vind ik te zwaar; zeker bij zo’n frêle verschijning als Kate. Ook daar was meer huid beter geweest.
De jurk van Mathilde heb ik nooit “aan” gezien; leuke kleuren, maar iets te “degelijk” naar mijn zin. Maar nogmaals: beoordeling zonder foto.
Merk om in de gaten te houden👍

Even snel gekeken op de site Saloni. Ik vind het een hele leuk merk. apart, niet echt doorsnee, maar goed dat geldt ook voor het prijskaartje. Moet wel bekennen dat ik enkel bij exclusives gekeken hebt. Zeker koninklijkwaardig 👏

Saloni is niet bepaald een merk dat mij aanspreekt. Ik vind de jurken te lang, te zoet, te nikserig.

Heel erg leuk merk, de jurk met de stipjes van Maxima zou ik ook graag in mijn kast willen hangen. Andere jurken zijn ook fraai, alleen die van Mathilde vind ik wat minder.

Dit vond ik toen bij Victoria al een geslaagde look en dat geldt ook voor Mary. Wat vlotter en frisser en zowaar wat kleur! Jammer dat de foto niet ten voeten uit is. De overige getoonde jurken van hetzelfde merk vind ik wat minder. De stof van de jurk van Maxima is super, maar de rok is te kort óf te lang. In elk geval met niet goed.

De jurk van Mary en Victoria is leuk en fris, maar de soortgelijke jurk van Maxima tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika vind ik vele malen spannender.

Deze jurk van Mary en Victoria vind ik een zowel gezellige als elegante uitstraling hebben.
Het bloemdessin is fris van kleur en mooi gedoseerd aangebracht op de soepele stof.
Leuke halslijn geeft nog een apart accent.
Staat beide dames prima!
Zou Maxima ook goed staan en vind ik vlotter ogen dan de getoonde stippenjurk met roezeltjesrok, die haar wat meer op een gezellige moeke doet lijken.
De donkerblauw genopte avondjurk van Kate vind ik wat saai.
De jurk van Mathilde is mooi, mits de verhouding van bovenpand en rokgedeelte goed voor haar in balans wordt gemaakt en ze de knoopjes aan de hals niet zo stijf tot boventoe dichtknoopt.
En ja, ik houd van bloemetjesjurken, maar de laatstgetoonde jurk geeft Victoria een wat lijzige uitstraling en oogt onrustig door de ongelijke vlakverdeling in het dessin van de rok.

Absoluut de allermooiste jurk uit dit overzicht. Hij past perfect bij Mary’s klassieke uitstraling.

Heel erg mooie jurk, die de naam ‘bloemetjesjurk’ eigenlijk niet verdient. Dit is meer echt een ‘bloemenjurk’ van de bovenste plank. Prachtig. Halslijn ook leuk.

Wat een leuk merk. Ik dacht de jurk van Mary al te herkennen maar nu weet ik waarvan 😀
De outfit van Maxima is super leuk, die zou ik wel weer eens willen zien.

Last edited 26 dagen geleden by AnnekeM

Je moet scherp zijn in je keuze bij dit merk, t kan leuk zijn als de jurk bij Mary of de stippenjurk bij Kate. Ook op de site deze variaties.
De andere worden al snel erg burgerlijk/braaf. Die van Maxima zit op de grens.

Bij Maxima oogt de jurk misschien ook wat braaf door de lengte en de huidkleurige panty met zwarte schoenen.