Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 aug 54 reacties

Leuk: Máxima draagt jurk uit 2011

Het is een van mijn favoriete jurken van 2011: de leverkleurige Natan met watervalhals. Toen ik de beelden van vandaag onder ogen kreeg, was ik dus tevreden.

De koning en koningin ontvingen op Paleis Huis ten Bosch de medaillewinnaars van de Olympische Spelen. Máxima’s kledingkeuze viel, zoals gezegd in de intro, op een leverkleurige jurk van Natan.

Beter zicht op de belijning van de japon:

© PPE/Nieboer

De jurk tijdens het debuut in 2011:

17-05-2011

Met hoed in 2011:

01-11-2011 (c) PPE/Nieboer

In 2015 werd het kledingstuk gecombineerd met een rode hoed. Als ik me niet vergis, is de jurk ook subtiel iets verlengd door het uitleggen van de zoom.

09-07-2015 © PPE/Nieboer

Wil je de jurk recenseren? Dat kan in Máxima’s digitale kledingkast.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
54 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Toch nog even over de schoenen, die zijn heel slecht ontworpen. Kijk maar eens goed: alleen geschikt voor iemand met heel korte teentjes. Alleen de bal van de voet past al niet op dit bekrompen stukje schoen (voorste deel). Anyway. Maxima’s voeten zien er mooi verzorgd uit.

Misschien wel leuk dat recyclen van kleding maar ik vind dit echt niet meer kunnen, veel te krap waardoor alles nog meer gaat rimpelen en ook veel te kort. Open schoenen zijn mooi maar niet als je tenen er 5 cm uitsteken.

Tja, in principe een tijdloos model, maar nee deze jurk zit niet mooi, te krap en het model trekt zo helemaal weg. Jammer dat de flitsende schoenen ook te klein zijn, want ik vind ze wel wel “leuk fout”😁. Verder ben ik niet van team knot, staat heel keurig, maar toch…

Een van mijn favoriete jurkjes, lekker upgespiced met de stiletto’s. Nieuwe armband met de muntjes / knoopjes?

Jammer dat ze deze jurk draagt terwijl er zoveel moois in haar kleedkamer hangt. Het prachtige ensemble dat de mevrouw op de onderste foto draagt zou Maxima vast ook geweldig staan. Ik denk dat dit Leontien van Moorsel is? Ik heb wel bewondering voor Maxima dat ze zo gedisciplineerd is en ongetwijfeld veel sport om zo slank te blijven. Maar sommige oude kledingstukken zijn dan niet meer mooi passend,

Last edited 1 maand geleden by ModeMieke

Op zich een mooi plaatje. Onze koningin bepaalt natuurlijk zelf wat ze aan trekt voor deze fotosessie maar als ik haar mocht adviseren had ik een jurk of jumpsuit aangedaan in royal blue. Staat veel pittiger. En about the red shoes??? Ik houd wel van een beetje aparte schoenen en vind ze hartstikke tof alleen jammer van de overstekende tenen maar ja met een grotere maat voet kun je niet altijd kieskeurig zijn.

Grappig dat je zegt, dat je met een grotere maat voet niet altijd kieskeurig kan zijn. Want heb je wel eens dit aangehad terwijl de schoen te klein is?? Dit zit verschrikkelijk met tenen die overhangen. Ze heeft echt wel betere schoenen in haar voorraad dan dit. Gewoon niet kopen lijkt me verstandiger dan niet kieskeurig zijn.

Niet de beste jurk, afschuwelijke schoenen, maar prachtig kapsel!

Ik vind het absoluut niet nodig om cijfers te gaan geven…

Inmiddels een saaie jurk. Waarom heeft ze, gezien het weer, niet gekozen voor bijv. de jumpsuit van Seren? https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/gebloemde-jumpsuit-van-seren/

Last edited 1 maand geleden by Krielie

Ook leuk

Leuke combi met rood, maar onze modekoningin mag dit jurkje wat mij betreft wegdoen.
Zoals wel vaker is door reinigen de “fut” uit de stof en kreukt de stof meer en daardoor (en het verliezen van een aantal kilo’s) hangt de jurk wat “zakkig” om haar heen.
Flinke snee in haar been, dat zal pijn hebben gedaan🫣
De schoenen en riempje vind ik prima.
Majesteit: aub niet meer gewicht verliezen. Is niet nodig want u ziet er prachtig uit👍 Sporten is prima, lekker mee doorgaan, maar niet om kilo’s te verliezen.

Volgens mij moet je deze jurk in het echt zien, prachtige stof. Kapsel en make-up kwurig en over haar schoenen is genoeg geschreven, ook ik kan ze niet mooi vinden. Maar een stralende koningin!

Een sympathieke jurk, want hij is saai en doet verder wat hij moet doen: niet te veel aandacht op Maxima op de groepsfoto, want hoewel ze centraal is neergezet, gaat het uiteraard om de sporters, die ook allemaal uniform zijn gekleed. Dus goede kledingkeuze wat mij betreft, met dat kleine oranjerode accentje van de ceintuur en schoenen. Nee, het model van de jurk vind ik rommelig, doe na deze foto maar weg zou ik adviseren. En de schoenen zijn te klein, hoewel een mooie kleur. Onbegrijpelijk dat iemand met zoveel schoenenkeuze ervoor kiest tussen allemaal sporters op comfortabel schoeisel zulke pijnprodukten aan te trekken. Haar zit leuk, oorbellen goed gekozen.

Ja eens met je woordkeus; een sympathieke jurk, want dat heeft Máxima wel goed gedaan, niet teveel de aandacht trekken ….alhoewel met deze “schoenen”….

13 Jaar op een hangertje in de kast…. en dan ál die jurken door al die jaren heen. Ik probeer me de zoektocht voor te stellen langs de kasten om iets herdraagbaars uit te kiezen. Deze jurk, nee, de stof en het model hebben het niet meer, het ziet er slapjes uit (de kafoek is er uit) en het model vind ik gedateerd. Maar wel heel bewonderenswaardig dat Maxima nog in de jurk past! En verder sluit ik me bij alle negatieve commentaren over de schoenen aan.

De jurk staat haar goed, de schoenen vind ik niet mooi. Plomp en peeptoe en dan ook nog met uitstekende tenen. Wat mij opvalt is dat ze zo te zien een zeer streng eet- en sportregime heeft. Van mij hoeft dat niet.
Haar haar zit mooi, en leuk dat ze aandacht aan de sporters besteden.

Last edited 1 maand geleden by Juffrouw Annie

Ze heeft een flinke snee op haar been en op haar handen….ziet er pijnlijk uit

Ja dacht ik eerst ook op haar hand maar dat is geloof ik het koordje van een armbandje

Mooie jurk maar omdat ze waarschijnlijk wat afgevallen is tov. 2011 en 2015 zit hij slordig op de rug en rond de heupen. Tja die schoenen dat is niet mijn ding. De rode slingbacks zouden het geheel beter afmaken.

Prachtig totaal plaatje voor de gelegenheid: jurk, bijpassende riem en pumps, oorhangers. Haren mooi opgestoken. Prima uiterlijke verzorging en natuurlijk een mooi slank figuur! Helemaal toppie.

Hier staat een koningin. Hier hou ik van.

Ik kan alleen echt blijven inzoomen op en de slappe lach krijgen van die overhangende tenen. Flauwe humor, maar dat is zo hi-la-risch.
Ben je koningin, ga je op een officiële foto’s en steken je jubeltenen compleet uit en over je pumps. 😂

Voor toen vond ik dit een leuke jurk. Ik heb zelfs wel zo’n soort kleur jurk gecombineerd met rood omdat ik dat bij Maxima zo leuk vond. Zeker met de rode slingbacks.
Nu zeg ik: toch een beetje gedateerd. Het geheel heeft voor mij nu geen wow-factor meer. Ik heb eerder zoiets van: leuk om kleding te herdragen maar toch is niet alles meer geschikt na 13 jaar.
Hoewel Maxima de jurk nog prima past. Haar kapsel zit ook prachtig.
Misschien een leuk idee voor een blog: welke kledingstukken zijn herdraagbaar?
Of: welk kledingstuk van Maxima uit een bepaalde periode zou je zelf wel willen hebben? Maar ik meen dat zoiets wel eens eerder is voorbijgekomen. Vond ik heel leuk toen en we hebben vast nog niet alle jaren gehad daarin.

Door de watervalhals en de plooitjes. Je zag dat soort jurken toen heel veel, heb er zelf ook verschillende van gehad. Maar die zijn inmiddels allang weg 😉 Misschien dat ik het daarom wat gedateerd vind 😉
Ook al zie je nu hier en daar ook weer wat plooitjes, het is toch allemaal net weer anders.

Afgelopen winter heb ik nog een nieuwe jurk met waterval gekocht.
Is geen trend, maar nog wel te koop.

Best een beetje een grauwe, kreukelige rommelige jurk.
Wel lekker luchtig .
Kapsel en oorbellen maken veel goed.
En ja, de schoenen, ik zal niet in herhaling vallen, wil nog wel opmerken dat de hakken zo vreemd naar binnen staan. Je zou verwachten dat ze zouden breken.

Ik vind dit met Josine een bijzondere jurk. Die hals is prachtig maar vooral denk ik de stof en dat ze vanaf de 1e keer al met rood combineert.

Ze ziet er met dit kapsel fantastisch uit en wat een leuke gebeurtenis/traditie is dit toch!
En deze keer zoveel medailles!
Past bij ons sportieve Koningshuis! En fijn mooi weertje voor in de tuin.
De Koning straalt, dit vindt hij ongetwijfeld naast het kijken naar en aanmoedigen van de sporters, één van de leukste events!

Leuke jurk mooie kleur. Ook met de rode accessoires. Alleen de rode schoenen waar tenen uitsteken is echt niet mooi. Weg ermee

De sieraden, het kapsel en bovenal de blijheid zijn top! Ik mis de prinsessen, jammer.

Jurk een beetje saai voor deze gelegenheid. Schoenen zijn niet mooi met die uitpuilende tenen. Ze heeft wel mooie bruine armen.

Ja echt mooi, eenvoudig en elegant! Wat is ze slank en wat kan deze jurk nog prima, ook de schoenen vind ik leuk, kapsel ook, een stralend paar stond er met alle sport toppers!

Jurk: ja, leuk!! Schoenen: nee, nee, nee! Echt veel te klein… zo lelijk die tenen die over de rand hangen… echt afschuwelijk… gauw wegdoen die schoenen…

Jammer dat Máxima de slingbacks niet gekozen heeft. Deze peeptoes zijn echt te klein. Jurk is prima, geen wauw, maar dat hoeft ook niet. Het draait om de sporters. Wel erg jammer dat er de prinsessen er niet bij waren.

De jurk staat mooi en netjes! Heel geschikt voor dit heerlijke, zonnige weer. De schoenen zijn te klein. Haar tenen zijn langer dan de zool. Ik ben benieuwd hoe de jurk valt, als je het met zwart, wit, zalmroze of zand combineert. Wie weet de volgende keer!

Qua mode beslist niet mijn smaak. Ik hou niet van plooien, watervalhalzen en leverkleuren. En die schoenen……Het eerste wat ik dacht was dat ze iig niet de show stal. Lekker neutraal.
Ze zien er wel enthousiast en uitgerust uit!

Mooi dat ze kapper heeft laten komen. Was wellicht ook hoognodig na al dat zoute Middelandse zeewater en zon. Jammer van de kreukel jurk en ja hoe hoger de hakken hoe slanker je lijkt. De hakken zijn denk ik niet nodig en ze heeft echt chiquere schoenen. Daarnaast zijn ze overduidelijk veel en veels te klein, tenen hangen er overheen, neeeeee….. deze “schoenen” mogen wat mij betreft …direct weg!

Last edited 1 maand geleden by Jacqueline

Op het bordesfilmpje van de NOS zie ik een ontspannen en spontane koningin Maxima!
De foto’s hier geven verdere info.
Voor mij springt het prachtige verzorgde kapsel er bovenuit!
Wat staat dit mooi!
Oorbellen doen het ook goed!
De rest van haar outfit zou ik nu na 13 jaar bij het winkeltje van Eloise afgeven.
Vast nog wel iemand die er blij mee is, en een schoenmaatje kleiner draagt.😉

Jurk kort, gekreukt en schoenen te grof voor bij deze jurk. De look vind ik niet geslaagd maar wel erg leuk om WA en M weer te zien..

Fijn dat het haar zo mooi verzorgd is. Het bovendeel van de jurk komt wat rommelig over. De look van 2011 met hoed vind ik het mooist.

Last edited 1 maand geleden by carolinamaria

Sorry dat Ik het zeg maar zonder opsmuk is het voor mij een simple jurkje in een saaie kleur. De schoenen zijn voor een poppetje gemaakt en veels te klein. Ik vindt alleen het haar en de oorbellen mooi.

Leuke jurk. Op de 4de foto zie ik in de achterste split een stukje onderjurk/onderrok/voering. Dat zie ik op de andere foto waar dezelfde split zichtbaar is niet terug. Weet je wat het precies is Josine?

Máxima ziet er fantastisch uit. De schoenen vind ik op het randje en lijken te klein, maar ze geven deze eenvoudige outfit wel pep.

Totaal plaatje is mooi maar als je de details bekijkt valt er wel het een en ander op. Jurk lijkt wel door te schijnen je ziet haar benen er doorheen. En inderdaad te kleine schoenen.

Het haar zit mooi . De jurk vind ik niet mooi , rare plooien op de schouder en buik. De kleur… waarom niet iets leuks in oranje kleuren op een witte rok of broek. Tenslotte vertegenwoordigen ze het huis van oranje en ontvangen team oranje.
En het ergste komt het laatst….die schoenen…veel te klein. Tenen hangen erover. Sorrie, maar dat is toch lelijk…dus niet enthousiast.

Wat ziet Maxima er stralend uit, mooi kapsel! Het jurkje is leuk maar toch vind ik het jammer dat zoveel van haar kleding er na een reinigingsbeurt zo verkreukeld uitziet.

Wat is ze slank!! En die prachtige armen! De schoenen vind ik echt niet kunnen(lijkt me ook pijn doen)

“Wie mooi wil zijn… (🤔), moet pijn lijden” wordt weleens gezegd.

Super leuk deze jurk. Fijn om deze weer eens terug te zien. Heel mooi in combinatie met de oorbellen en het opgestoken kapsel ik hoop alleen nog steeds dat deze pumps verbannen worden, maar blijkbaar heeft ze er een voorliefde voor. Ik vind de schoenen van Natan een stuk mooier dan deze overduidelijk te kleine schoenen.

Last edited 1 maand geleden by AnnekeM

Prima jurkje voor deze warme dag. Ook de schoenen zijn leuk, hoewel ik de rode slingbacks ook wel heel tof vind en net iets verfijnder. En wat zit haar haar tof🤩. Leuk het ontvangst van de OS winnaars. Wat hebben ze het goed gedaan.🥇🥇

Last edited 1 maand geleden by lente-Tine